Bliv klogere på stoffer

Trailer til Netflix’ NARCOS

Hvem tror du fortæller sandheden: Bedstemor, der prædiker, eller gangsteren, der gør, hvad der passer ham?

Jeg valgte gangsteren

I 1988 blev mine forældre skilt. Det blev starten på min deroute. Før var jeg en sportsmand, der altid lavede mine lektier og altid sagde nej til cigaretter og alkohol. Men det ændrede sig hurtigt. 20 år senere var jeg selv ved at blive skilt. Fordi jeg tog stoffer.

Fredy Cañas og Søren Vejby i Colombia 2013. Foto: Sune Lolk

Jeg blev forført af den maskine, som hedder narkoindustrien. Jeg ville være en bad boy, for jeg troede ikke længere på kærlighed. Jeg følte mig svag og lille. Stofferne gjorde, at jeg følte mig uovervindelig, når jeg var høj.

Men prisen, jeg måtte betale, var høj. Jeg var lige ved at miste det hele.

Nu er jeg far. Og jeg kan se, at nogle mekanismer går igen. Forskellen er, at verden er endnu mere rå. Og at stoffer er mere alment accepteret af den unge generation og langt mere tilgængelige.

Men konsekvenserne – både personligt og globalt er om muligt endnu værre nu end før.

Vil du også skabe positiv og varig forandring i dit liv?
Så er Onlinekurset POSITIV FORANDRING skræddersyet til dig!

Foredrag i øjenhøjde og uden pegefinger

Hvis jeg som teenager fik at vide, at der var noget, jeg ikke måtte – så gjorde jeg det. Skræmmekampagner virker kun på dem, der i forvejen ikke ville tage stoffer. Ved at bruge min egen historie og min erfaring – både personligt og som journalist – sætter jeg stofkulturen i et perspektiv, som både kan forstyrre unge – og voksne, der arbejder med unge – og give dem mulighed for at ændre syn og vaner.